Îndeletniciri   Pe la sfârșitul 1990-lor băiatul meu mic, avea vreo 4-5 anișori, adora desenele cu Tom și Jerry; pe atunci mama fiind deja în pensie, printre altele, cosea mici tablouri și pernițe de decor, iar eu îi desenam modelele și le transpuneam pe pătrățele, desenul a fost o pasiune pentru mine, mai desenez și acum dar foate rar; mama vindea lucrările cunoștințelor, doritorilor etc., cosea diverse, flori, peisaje, portrete etc.
   Într-o seară de vineri după ce s-a uitat la desenele cu Tom și Jerry, seara se difuzau pe atunci în cadrul Looney Tunes, băiatul mic a bătut-o la cap pe maică-mea să-i coase și lui o perniță, dar neapărat cu Tom că altfel nu se va culca. I-am promis că a doua zi împreună cu mama ne vom apuca de treabă și că durează nițel, că nu se poate chiar așa rapid. A doua zi dimineața fiind și weekend am luat o foaie milimetrică și am desenat motanul apoi i-am transpus chipul pe pătrățele, iar mama s-a și apucat de cusut după-masa, și a cusut și cusut cu sârg încât luni dimineața a terminat. Băiatul fericit la culme n-a mai lăsat pernița, se plimba cu ea prin apartament, dormea cu pernița, lua masa cu pernița alături… acea perioadă de dinaintea lui 2000 era mai liniștă, fără dispozitivele electronice de azi, fără tumultul de acum.

   Mama a părăsit lumea în urmă cu aproape 4 ani, pernița tronează și acum în camera băiatului, el fiind acum la casa lui, dar zilele trecute mi-a spus că o va lua la el în noua lui casă.

 


2 gânduri despre “Îndeletniciri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s