CiudățeniiFotografiez des de la ferestrele mele (Cluj-Napoca, cart. Gheorgheni, zona fostului complex comercial „Diana”), astfel, în 09 iulie 2018, ora 20:26 după o ploaie binevenită am scrutat peisajul, m-a atras acea formațiune de nori joși de pe dealurile din fundal, am observat și acea formă de „țigară” (încercuită în imagine), sau profilul unui disc ce stătea pe loc, sau… vreun fuior de nor cilindric rar[deși tenta nu este albăstruie ca a norilor, iar norii se deplasau încet]… dar n-am dat importanță și am declanșat butonul aparatului de fotografiat (pe atunci aveam un Nikon D7100); am realizat fotografia de pe trepied. Abia după ce am descărcat fotografia în laptop m-a frapat nițel însă am trecut peste, iar azi fâcându-mi curățenia de primăvară prin memoriile electronice externe am dat peste fotografie spunându-mi „Ia s-o postez în blog!”.
Senzorul aparatului era curat, n-a zburat nimic prin fața aparatului, am mai realizat apoi multe fotografii în ce nu apăreau pete sau forme noroase exotice; în fine, ciudățel…
Nefiind nici adept al teoriilor conspiraționiste n-am dat la nimeni cardul de memorie și aparatul pentru analiză, și nici nu m-a solicitat nimeni. Este mai okay așa fiindcă-n caz contrar riști să dai nas în nas cu mai știu eu ce fel servicii….

În imaginea de mai jos este o parte din fotografie, un detaliu să spun, aproximativ în centrul ei clujenii ar recunoaște ușor turla bisericii Sfântul Mihail iar în spatele turlei  hotelul „Belvedere”.

Aici am mărit zona unde apărea acea formă de „țigară”, sau, repet, profilul unui disc, sau formațiune noroasă rară:

În copilărie, să fi avut vreo 6 anișori, și este o amintire intensă asta, am mai văzut ceva exotic… locuiam tot în cartierul Gheorgheni, aproape de actualul Iulius Mall, lâncezeam în fereastră într-o după-amiază de vară și mă uitam după avioane dat fiind faptul că avioanele zburau destul de jos spre aeroportul din apropiere, la un moment dat am observat că în urma unui avion plana lin o sferă mărișoară de un roșu intens splendid ce în interior strălucea incandescent. Mi-a plăcut mult acea culoare și strălucirea… dar se știe că copiii văd în alt mod realitatea. Am chemat-o pe mama care a venit plictisită, și-a rotit privirea pe cer „-Visezi în geam! Acum: gata-gata, ia gunoiul și du-l jos, să nu-ți mai spun încă o dată!”
Cu privire la fotografia din această postare: ce-o fi? Voi, ce credeți?

 


6 gânduri despre “Ciudățenii

  1. Sub nici o formă, la foarte puțin timp și-n aceeași zi am mai realizat câteva fotografii ca să verific și n-a fost nici o scamă. În plus, acea formă am văzut-o și cu ochiul liber. Ș’apăi prea mare scama pe un aparat nou.

   Apreciază

  2. Am realizat mai multe fotografii, una din ele realizată la puțin timp față de cea din articol am postat-o în Facebook, în aia nu apăreau forme, scame, pete etc. Vezi în albumul meu din Facebook „Clujul meu”.

   Apreciază

 1. Foarte ciudata aparitia din ceruri. In literatura OZN-istica de specialitate, au existat numeroase aparitii de astfel de obiecte sub forma unor trabucuri, cilindrii alungiti etc. Desigur, poate fi o reflexie transversala a luminii in acea zona atmosferica, dar cel mai plauzibil pare a fi tot un obiect tehnologic misterios, care ne vegheaza cumva. Produs de om sau de alta rasa galactica ascunsa in tenebrele vazduhului, imaginea surprinsa de prietenul Arthur este cu adevarat inedita! In orice caz, ne pune pe toti serios pe ganduri. Cine suntem? De unde venim? Incotro ne indreptam? Unde sunt zeii civilizatori ai umanitatii de altadata?

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s