Mititeii în prezentLăsând la o parte rețetele străvechi de mititei sau rețeta mioritică (amestec vită, porc și oaie cu liant de supă din genunchi de vită) mă rezum la ce găsim azi în magazin. În Cluj-Napoca la loc de cinste sunt mititeii produși de „Selgros” și „Elso Carne și Mezeluri”, logourile lor sunt cele din imaginea de mai jos ca să puteți identifica în magazin. Din amestec porc cu vită, niște mititei proaspeți întodeauna, necongelați (în magazinele lor), cu aditivi bio, foarte gustoși; merită cumpărați!

Cam cei 2 au rămas în preferințele clujenilor, ălora din Someșeni le-a cam picat steaua… Celor nostalgici le place să servească mititeii cu scobitori și muștar mai lichid-moale așa cum am servit și eu astăzi după cum se vede în fotografia realizată de mine astăzi acasă, mititeii i-am prăjit în tigaie.
Și americanilor care s-au perindat și se perindă pe la noi le place, îi denumesc „grilled minced meat rolls”, sau mai neaoș „little ones”. Astăzi am cumpărat mititei de la magazinul „Elso” din cartierul meu Gheorgheni (lângă „Ciupercă” pe b-dul C-tin Brâncuși).
Pe vremuri nu se prea consumau acasă, ci la terase, restaurante, la mare, la munte etc. Prima dată, să fi avut vreo 5 ani din câte îmi amintesc, am mâncat mititei cu bunica din partea mamei la Aiud, județul Alba. M-a dus într-o duminică în „Grădina de Vară Aiud” aflată pe un deal (mai sus de actualul Colegiu Național Bethlen Gábor din centrul vechi) unde a comandat mititei, apoi am făcut și figuri cum că mai vreau o porție (3 se dădeau ca porție „standard”)…

 

 


5 gânduri despre “Mititeii în prezent

      1. Ooo, acele grădini de vară boeme… frumoase, mai ales cele de la noi din Transilvania (sunt din Tg. Mureș și am apucat la astfel de grădini de vară cu specific de bere la halbă și mici la scobitoare)

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s