Rații…


Cam la conservele din imagine am rămas după lungi tatonări în preajma rafturilor, și ca preț, dar și calitate; cele de pește sunt excelente de la „Home Garden”, iar cele de fasole și ciorbă de burtă sunt incontestabil: cele de la „Scandia Sibiu”!
Azi: fasolea! Se poate prepara să fie și „prea ca la țară” (vorba celor de la „Covalact”). Păi, e simplu, există „fainoșag” și-n acest caz; înainte de toate prăjim nițel niște slănină tăiată cubulețe mici apoi niște ceapă, dar ceapa o prăjim puțin doar până devine „sticloasă”, după operațiunile acestea desfacem conserva de fasole fie ea „Ciolan afumat așternut pe fasole”, fie „Costiță rânduită pe fasole” turnând-o peste slănina și ceapa prăjite. Mai este o variantă ce sporește în cantitate conținutul conservei de fasole, tot așa o preparăm ca mai sus atât că se mai poate adăuga apoi bulion și se lasă să dea doar un clcocot foarte scurt, iar la servire ca aromă presărăm câteva frunze de pătrunjel, sau tarhon. Celor care adoră usturoiul le sugerez să înlocuiască ceapa cu usturoiul. Merită să-ncercați, vă asigur!


6 gânduri despre “Rații…

Lasă un răspuns la Tudor Filimon Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s